Sunday, December 1, 2013

Dia.

Assalamualaikum dan hai ~!

Kebelakangan ni aku selalu teringat kat crush. Bila dah teringat kat dia mesti tersenyum senyum macam orang angau kena minyak senonyong. Kadang kadang rasa macam bullshit jugak bila tiba tiba tersenyum tengah crowd. Tapi tu lah kan,memories tu kadang kadang datang menerpa tanpa mengira masa hamboi ambik kau ayat kemain sastera haaa


Aku crush kat dia dah lebih empat bulan kot. Consider cintan ah ni ? Mee cintan sangat kan. Hahaha !.. Aku pernah sekali stalk FB dia masa dia belajar kat Negeri Sembilan dulu. Dia punya relationship status masa tu in love. And guess what,couple dia even chubby,she's still cute. Sekarang aku tak tahu apa status diorang. Sebabnya crush aku ni dah tak active kat FB. Ada satu cerita pasal dia yang bagi aku mengejutkan yet funny at the same time. Situasai dia tu berlaku sama macam situasi Ateh bestie aku,Nalisa. Hahaha I won't tell that story here. It's kinda family secret. So,aku rasa macam improper nak cerita kat sini. 

Pernah sekali tu,dia panggil nama aku. Gila tak terkejut. Terkejut jugaklah tapi lepas tu aku tersengih sengih macam lunatic. Seriously,it's have been long time dia tak sebut nama aku since last time masa kitorang kecik kecik. 



.Tetiba pulak letak gambo Liam pulak kan. Biorlah Liam ni actually ex-husband aku. Atas sebab sebab tertentu,aku dengan dia terpaksa split up aka berpisah aka bercerai aka lantak kau lah panggil apa pun. Back to the topic,satu benda yang aku perasan dia dan aku selalu je match colour baju. Aku selalu pakai jubah and jubah dalam collection aku semua warna hitam. So bila our family keluar sesama and kebetulan dia ada sekali,mesti dia pun pakai t-shirt warna hitam. Last week,pergi kenduri,dia pun ada sekali. Aku pakai baju kurung hitam and he's wearing black t-shirt. Hee. 

Haaa ~~ Lega dapat tulis pasal dia. Sepanjang aku tulis pasal dia ni aku asik tersengih sengih dan giat menyusun ayat supaya korang paham dan dapat imagine apa yang aku maksudkan. 

Cute gila natang kucing dengan bear ni. :)


P/S : Jodoh itu rahsia Allah. 

No comments: