Monday, November 7, 2011

Mungkin Belum Rezeki..Tapi,Alhamdulilah

Assalamualaikum..

eh ehh..nak mood sedih kejap boleh..?
korang tengok vokal sekadar rupa tak..?
yup..!
Boy tersingkir..jom menangis ramai ramai..


yela tu kucing..sedih bebenau muka kau kann.. ?
propa..!


teruskan mood sedih anda..
tadikan,saya pergi raya rumah mak uda..
kakak ayah kat muar..
kebetulan pulak anak anak mak uda ada balik..
yela,rayakan..
tapi masa sampai tadi,yang ada cuma
 Abang Am dan isteri..
Kak Nadia dengan suami serta anak cucu cicit 
dah nak balik masa tu..
Abang Najib pulak dah balik Shah Alam dalam pukul 3 petang..

mak uda ada tiga orang anak je..
first,Abang Najib..dia still bujang..
second,Kak Nadia..dah kawin dan ada 2 orang anak..
third,Abang Am..dah kawin dan ada sorang anak..

so,nak cerita pasal Abang Am..
Abang Am ni dia baru kawin awal tahun lepas rasanya..
dah lupalah..
isteri dia orang johor jugak..
alhamdulilah..dapat jumpa isteri dia..
Kak Zura nama dia..cantik jugak..
sebab masa wedding diaorang,tak sempat pegi..
cuma ayah sorang yang pergi..

so tadi,dah jumpa..
dah ada anak dah rupanya..
tapi tak tahu bila Kak Zura start pregnant..
sebab Abang Am dengan Kak Zura stay kat Gelang Patah..
so,macam ketinggalan update status mereka..
boleh ??
dia peramah jugaklah..baby dia pun comel..
ikot baka ayah kot..err,haha..
ehh,seriyes,Abang Am comel tau..

cerita punya cerita..

rupa rupanya,dia deliver baby tak cukup bulan..
bulan kelapan pregnancy dia deliver..
dan paling sedih bila Kak Zura cakap,
kembar baby tu,mati dalam kandungan..

time tu saya dapat rasa sedih Kak Zura macam mana..
time Kak Zura cerita macam mana prosedur 
kebumikan kembar tu..
memang boleh nampak riak muka dia tiba tiba berubah..
dia cerita,baby kembar lagi satu tu,tak berapa aktif sebab macam tersepit..
baby yang survive ni,aktif sangat masa dalam perut..

tapi alhamdulilah..
kembar yang sorang lagi tu berjaya survive..
mungkin ada hikmah disebaliknya..
mungkin lepas ni Abang Am dengan Kak Zura dapat lagi kembar..
manalah tau..





oh ye,baby Abang Am baby perempuan..
hmmm..
takdelah rezeki nak dapat anak buah kembar lagi..
tiba tiba felling nak kawin cepat cepat lepas tu buat anak kembar






@tiba tiba rasa geram dengan mereka yang pandai buat anak dan pandai buang anak kat tepi jalan..





= D


10 comments:

Fara Atika said...

wooooooo! ade hati nak kawen.. haha..
*dream jer eah? ishh3..

yg buang anak tu.. org yg bertindak bodoh! biase;ah tu.. manusia.. tak lari dari kesilapan..

sis92 said...

hoho sis tiru ayat bleh?
nak kawin cepat cepat lepastu buat anak kembar haha :P

Syuhada Sharif said...

@FaraAtika : : ehh.boleh je.jom kawin.hahaha.

Syuhada Sharif said...

@Sis92 : : hahaha.teringin jugak ke.?

hoyahadis said...

sayangnye..tp nk buat camne dah takde rezki..insyaalallah ade lg untk mse akn dtg..

salam kenal..
hoyahadis

Syuhada Sharif said...

@hoyagadis : : tula,kan..mybe akan ada yg lebih baik.. :D

yen(toka ziizokukuto) said...

err err err,,eh lupa lak apa nak tulis,,hehehe

Syuhada Sharif said...

yen : : eh.boleh pulak. :D

aRa ❤ aFiq™ said...

waaa.. syok oo pat ank kembar.

Syuhada Sharif said...

@Ara : : kan,kan ? :D