Thursday, September 1, 2011

Peehhh...Nak Study Kat Mesir Tu..

Assalamualaikum...

haa...agakagak korang,sape yang nak studi kat Mesir tu..
saya??
janganlah harap..baru form 3 kot...
pekejadah gi studi kat Mesir...
menangis tak berlagu nanti sebab rindu kat family..

cite dia macam ni...
tadi,paklong gan anak kedua dan keempat serta menantu dia datang..
paklonng ni,rumah dia kat Keru,Negeri Sembilan..
anak kedua perempuan called Kak Siti..
Kak Siti dah kawen dan kerja sebagai cikgu kat sekolah menengah kat Selangor..
husband dia pon cikgu jugak..
anak keempat lelaki called Alang,sebab dia anak keempat..
dia still belajar lagi..(kot)

then,lepas diorang makanmakan,diorang pon baliklahh..
then masa nak salamsalam gan diorang,mak cakap,

M = Mak
A = Alang

M :: wah,orang tu nak pegi belajar kat Mesir..*sambil pandang Alang*
A :: *Alang macam speechless...dia just angguk*
M :: amek course perubatan ??
A :: a'ah..
M :: berapa tahun ??
A :: enam tahun...

haa..
masa dengar tu..terkujat gilee..
sampai pengsan sembilanpulohlapan saat..
*tipu sesangat*
Alang tu,dia memang pandai..
tapi ala ala nerd sikit..
tapi sebab nerd tu lah sampai dia ke Mesir..

nanti bila dia pegi stadi kat Mesir,
tah dapat ke tidak raye gan dia lagi..
aiseh..tetibe lak sedeh...
nanti Alang dah jadik doktor,boleh lah jadik nurse atau MA
tempat dia keje..
hehehe..

ok lah..
maybe next time kalau sempat,
saye dok tepek gamba dia kat sini..


mood :: terkujat dengar berita Alang nak studi kat Mesir..


=D

No comments: