Sunday, September 18, 2011

Aku Cuba Sedaya Upaya..Tapi Aku Pun Ada Perasaan Jugak..

Assalamualaikum..

painful confession...
tulah yang boleh dituliskan sekarang..
kepada yang membaca,kalau korang terasa,i'm very sorry..

korang sendiri tau kan..
macam mana rasanya bila kawan gunakan
kita untuk kepentingan diri sendiri??
kawan yang mengada ngada..
kawan yang selalu mengadu domba..
banyak lagi lahh..

wahai kawan kawan serta sahabat..
aku pernah lalui satu situasi..
situasi tu memaksa aku untuk memilih antara 
keluarga,rakan baik atau rakan yang baru aku kenal..

akhirnya aku pilih kawan yang baru aku kenal..
bila aku dah letakkan kepercayaan aku kat kawan baru tu,
dia pulak menghancurkan kepercayaan aku tu..
betullah cakap orang..

sometimes. your  friends  can  hurt  you worse than
                any   of    your   enemies   could .

kalau kawan ketawa,senang sangat nak carik..
tapi bila kawan menangis..

korang pernah tak rasa apa yang aku rasa..?
aku pernah kena kutuk..
kawan sendiri cakap muka aku lagi teruk dari BABI..
yess..!
truly,aku tulis tanpa menhilangkan satu pun huruf 
dari perkataan yang sepatutnya ku sensorkan..
kalau korang,ape rasanya akan korang buat..??
nak maki hamun dia balik??
saat tu aku rasa macam 
aku ni SANGAT SANGAT TAK DIPERLUKAN KAT DUNIA ni..
dulu aku tolong dia..
tapi dia balas tuba kat aku..

sebenarnya aku cuba jaga hati semua orang...
daripada yang tua,sebaya,yang kecik daripada aku pun...
tapi aku pun ada hati dan perasaan..

even aku pernah kena marah dengan
 parents aku sebab nak tolong korang..
mesti korang ingat aku ni anak manja,mesti parents aku 
tak marah aku..

no..!
parents aku strict..
even kesalahan kecik pon..

macam study last week..
aku gan kawan kawan lain dipaksa tunggu hamba Allah ni..
derita kitaorang menuggu dan gembira dia berdating...
kalau aku bagitau parents aku benda sebenar pasal last week,
confirm parents aku tak bagi aku balik lambat lagi..

won't even pretend that i still know you
maybe you're the one that's lost
but you're not looking for a way back
can't you see our friendship was the cost




4 comments:

Fara Atika said...

yaeh! nie mesti pasal si gedikzz tu kan? aku memng tak suke die! boikot die!! haha.. dah la.. dulu.. die buat aku kehilangan kawan rapt aku.. huh.. kembar konon! menyampah nye.. ishh.. bahase pertuturan pon tade.. dasar lah pompuan t*k g*nA..

Syuhada Sharif said...

biarlah..asal dia tak wat masalah gan kita sudahh... :)

♥hamirahalim♥ said...

aip2 .. org cmnihhh jgn dop kawan lagii meyh .

Syuhada Sharif said...

@hamirahalim : : tapi si dia tu suka sngt wat muka kesian..hahaha : D