Wednesday, August 31, 2011

Hari Raya Kedua ..


Assalamualaikum..

haa..
soley soley,tada wish korang
sikalang juga saya wish

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki..
sayangg korang..!
*tetibe..takde motip..*
1432 HIJR..

saya,memohon ampun dan maaf sekiranya ade terkasar dalam penulisan,
terkasar dalam apeapelah..


hari ni,my family and i gi raye kat kampung sebelah ayah..
which is kat Duyong,Melaka..
tak jauh pon..
about 1 hour perjalanan..

firstly,kitaorang gi raya kat rumah adik ayah...
which is my brother and i call her BIBIK..
tak tahu kenapa..
hahaha..

masa raya kat rumah Bibik,jumpa pulak dengan
akak *makngah* ayah yang stay kat Klang berserta anakcucucicitpiot..
ohh,baru sampai cucu,belum cicitpiot lagi..

pastu,kitorang pegi pulak merendek kat rumah paklong...
lepas kat rumah paklong,pegi pulak rumah makndak..
kat sane,jumpa lagi gan makngah..

FYI,rumah makndak gan rumah arwah nenek gan atok,sebelah menyebelah..
sebelum arwah atok and nenek meninggal..
rumah tu mesti meriah every raye..
tapi lepas diorang takde,
maksu lakk dok situ..

tapi tadi maksu balek rumah mertua dia kat perak..
so,tak dapat masuk rumah tu..
*sedehh..*

pastu,sampai rumah dalam pukul 4:30 petang..
makngah pulak datang..
masa makngah datang,kitorang tengah layan cite MOMOK THE MOVIE..

cucucucu makngah,like seriously,
comelcomel belaka...
tapi tak sempat nak capture gambar mereka..


ekceli,nak capture gambar banyakbanyak..
tapi..disebabkan MALAS terlampau..
takdelah harapan nye..

cuma ni je yang ade ...


haa..
gagahgagah kan lah kepala korang nak tengok gambar tu..
tulah pesen yang dipakai hari ni..



=D

2 comments:

Fara Atika said...

niec! idea same larh! yg berbaju oren tu.. pak cik, belah atok sebelah mak!

Syuhada Sharif said...

ooo..tak paham...haha :P